“Verdi Fashion S.P.a” е италијанска компанија која се бави со производство на кожни обувки. Основана е во втората половина на минатиот век од основачот Gaia Verdi во градот Бреша (северна Италија) . Семејната традиција во производство на обувки се пренесува од колено на колено повеќе од 50-години , а денeска е важи за една многу успешна компанија во својата дејност која во свoето портфолио ги поседува модните брендови “AEROS” и “Gaia Verdi”

Мисијата на “Verdi Fashion” е да понуди производи со висок сооднос квалитет-цена, наменети за публика која знае како да го цени квалитетот на кожните обуки и во исто време бара совршено вклопување и максимална удобност, загарантирана со лесните и флексибилни ѓонови во секоја обувка. Оваа филозофија постојано ја води истражувачката активност на компанијата, при тоа добиените резултати покажуваат постојано зголемување на лојалноста за обувките Verdi Fashion кои, и покрај тоа што се нудат по многу конкурентна цена, целосно ги следат не само модните трендови, туку и потребите на потрошувачите кои постојано се развиваат.
Особеноста на “Verdi Fashion” е неговата флексибилност во следењето на инпутите – дури и последните – генерирани од пазарот и задоволување на клиентот преку креирање специјални и приспособени проекти.