fbpx
-19%

DABLIN-BLK

Oxford shoes!
Оксфорд чевлите се каракетризираат по тоа што немаат окца каде се шнираат врвките и се затегаат навнатре. Првично, Оксфод чевлите беа обични, свечени чевли, изработени од кожа, но подоцна тие еволуираа во низа стилови, погодни за свечености, секојдневни или модели кои се користат како работна униформа. Во основа на функцијата, Оксфорд чевлите се изработуваа од различни материјали, најчесто од телешка кожа, но се изработуваат и од варијации на кожа и вештачка кожа. Тие најчесто се црни или темно кафени, но може да бидат и шараени (brogue).

Материјал

Опис на боја: Црна 

 • Горниште: Говедска кожа
 • Постава: Телешка кожа
 • Ѓон: Гума
 • Инструкции за одржување!

  • За да ја отстраните нечистотијата, нежно истријете ја кожата со влажна крпа додека не се одстрани прашината и целата нечистотија, потоа упоребете крема за заштита и освежување на бојата во ист тон со бојата на кожата!
  • Користете крем боја  “Wetter Schutz”  за обнувување на бојата на кожата!
  • Избегнувајте течни лакови за чевли и силиконски спрејови.

2.590 ден 2.090 ден

Clear

5 на залиха

Description

Oxford shoes!
Оксфорд чевлите се каракетризираат по тоа што немаат окца каде се шнираат врвките и се затегаат навнатре. Првично, Оксфод чевлите беа обични, свечени чевли, изработени од кожа, но подоцна тие еволуираа во низа стилови, погодни за свечености, секојдневни или модели кои се користат како работна униформа. Во основа на функцијата, Оксфорд чевлите се изработуваа од различни материјали, најчесто од телешка кожа, но се изработуваат и од варијации на кожа и вештачка кожа. Тие најчесто се црни или темно кафени, но може да бидат и шараени (brogue).

Материјал

Опис на боја: Црна 

 • Горниште: Говедска кожа
 • Постава: Телешка кожа
 • Ѓон: Гума
 • Инструкции за одржување!

  • За да ја отстраните нечистотијата, нежно истријете ја кожата со влажна крпа додека не се одстрани прашината и целата нечистотија, потоа упоребете крема за заштита и освежување на бојата во ист тон со бојата на кожата!
  • Користете крем боја  “Wetter Schutz”  за обнувување на бојата на кожата!
  • Избегнувајте течни лакови за чевли и силиконски спрејови.

Дополнителни информации

Големина

, , , , ,

0